YT-tukiprosessi

Eezy Spirit on sopeuttamistukipalveluiden toteuttamisen ja valmentamisen kumppani, joka tukee organisaatioita arjen haastavissa johtamistilanteissa.

Me Eezy Spiritillä tarjoamme työnantajille vaikuttavia YT-tukipalveluita, jotta organisaatiolla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa onnistunut YT-prosessi. Muutoksessa tehokas YT-prosessin läpivienti varmistaa yrityksen toiminnan jatkuvuuden koko prosessin ajan, huomioiden lakisääteisten vaatimusten noudattamisen ja myös työntekijöiden hyvinvoinnin muutostilanteessa.

Tarjoamme asiantuntevana yhteistyökumppanina yrityksenne käyttöön YT-prosessin osalta kaikki tarvittavat valmennukset ja materiaalipohjat koko prosessin vaiheisiin aina neuvottelukutsusta työantajapäätökseen sekä mahdollisuuden HR-asiantuntijan käyttöön prosessin eri vaiheissa.

YT-tukiprosessipalvelumme sisältää mm.:

  • Perehdytys YT-prosessin läpiviennistä YT-vastuuhenkilöille
  • Perehdytys YT-prosessin viestintään
  • Esimiesten koulutus eri esimiesrooleista YT-prosessin aikana sisältäen esim. irtisanomiskeskustelujen pitämisen
  • Laadukkaat Coaching-palvelut
  • Kattavat materiaalipohjat:
    • YT-prosessin materiaalipohjat
    • YT-prosessin viestinnän muistilistan

Lisäksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön HR-asiantuntijan YT-prosessin läpivientiin.

Muutostilanteessa viestintä ja esimiestyö ovat erittäin tärkeässä roolissa

YT-palvelumme tarjoaa perehdytyksen YT-viestintään, mikä sisältää viestinnän muistilistan varmistamaan reaaliaikaisen viestinnän prosessin jokaisessa vaiheessa.  Olemme myös huomioineet esimiesten tärkeän roolin viestinnässä ja yleisesti YT-tilanteessa.

On erittäin tärkeää muistaa, että moni esimies on ensimmäistä kertaa irtisanomis- tai lomautuskeskustelussa. Esimiesten koulutus ennen keskustelujen toteutusta varmistaa tasalaatuiset ja arvostavalla pidetyt keskustelut sekä auttaa kehittämään myönteistä henkilöstökokemusta muutostilanteessakin.

Coachinsta tukea ja vaikuttavuutta muutoksen läpivientiin

Coaching-palvelumme tarjoavat tukea muutoksen käsittelyyn ja läpivientiin koko prosessin ajan. Neuvotteluvaiheessa on tärkeää tarjota henkilöstölle mahdollisuus tunteiden käsittelyyn. Irtisanottavien ohella on tärkeää muistaa myös jatkavan henkilöstön hyvinvointi, mihin coaching palvelumme tarjoaa oman valmennuskokonaisuuden.

Muutostukitilaisuudet palvelevat jokaisen yksilön omaa muutosmatkaa ja nopeuttavat näin toiminnan normalisoitumista YT-prosessin päätyttyä.

Toteutamme lisäksi laadukkaita muutosturvapalveluita, jotta organisaatiot voivat menestyä haastavista tilanteista huolimatta.

Ole rohkeasti yhteydessä, niin kerromme lisää laadukkaista organisaation ja johtamisen kehittämisen palveluistamme!

Kysy lisää

Ulla Nikula

Ulla Nikula
Head of Sales & Business Development
+358 40 538 3538

Lähetä viesti