YT-tukipalvelut – toteuta YT-menettelyt rakentavasti avullamme

Osaava, kehittyvä ja tyytyväinen henkilöstö on yksi organisaation tärkeimmistä kilpailutekijöistä. Siksi henkilöstö tarvitsee tukea erilaisissa organisaation muutostilanteissa. Eezyn YT-tukipalveluiden avulla organisaatio pystyy suorittamaan YT-menettelyt rakentavasti ja vastuullisesti. Tarjoamme YT-prosessin eri vaiheisiin valmennukset, HR-asiantuntijatuen ja muutostukipalvelut sekä lakisääteiset muutosturvapalvelut irtisanotuille ja muutosturvan ulkopuolelle jääville.

YT-tukipalvelut räätälöidysti koko organisaation laajuudella

YT-tukipalvelumme perustuvat ketteriin toimintamalleihin, joita voidaan räätälöidä ja muovata ketterästi organisaatiosi tarpeen mukaan nopeasti vastaamaan toimintaympäristönne mahdollisia muutoksia. YT-tukipalvelumme sopivat johdolle, esimiehille, asiatuntijatehtävissä toimiville, HR-vastuuhenkilöille tai työntekijöille. Kehittämispalveluitamme toteutamme ketterästi tarpeidesi mukaan joko kasvotusten, hyödyntämällä digitaalisia työskentelyalustoja tai kokonaan virtuaalisesti.

Onnistunut YT-menettely valmennusten kautta

Eezy Spirit tarjoaa esimiehille ja johdolle monipuolisen tuen muutostilanteeseen osana johtamisen kehittämisen palveluita. YT-menettelyt pystytään hoitamaan rakentavasti muun muassa toteuttamalla ylimmän johdon ja esimiesten muutosvalmennuksia sekä jatkavan henkilön valmennuksia. Tarjoamme tukea myös muutosviestintään, irtisanomistilanteen toteutukseen ja kommunikointiin ja esimiesroolin sujuvaan hoitamiseen muutostilanteessa. Vastuullinen YT-prosessi on palveluiden keskiössä. Palvelumme sisältää myös valmiit materiaalipohjat ja HR-asiantuntija tuen YT-prosessin eri vaiheisiin aina suunnittelusta toteutukseen.

Vastuullisen YT-prosessin sisältö

Kehittämiskokonaisuutemme sisältää seuraavat valmennukset vastuullisen YT-prosessin läpivientiin:

  • yleisperehdytys YT-prosessin läpivientiin
  • yleisperehdytys YT-viestintään
  • esimiesten eri roolit YT-prosessissa.

Jatkavan henkilöstön valmennus

Organisaatiossa jatkavalle henkilöstölle toteutamme YT-prosessin päätyttyä valmennusta, mikä nopeuttaa liiketoiminnan normalisoitumista YT-prosessin päätyttyä. Valmennus edistää positiivista toimintakulttuuria  tukemalla jatkavan henkilöstön motivaatiota, ylläpitämällä positiivista työnantajamielikuvaa sekä auttamalla käsittelemään muutosta ja voimavaroja.

Coaching apuna YT-menettelyssä

Coaching-palvelumme tarjoavat muutostukea koko YT-menettelyn ajan auttaen käsittelemään muutostilannetta rakentavasti, organisoimaan työskentelyä tehokkaasti ja ylläpitämään motivaatiota. Coaching-palvelut voidaan toteuttaa tarpeen mukaisesti yksilö- tai ryhmäcoachingtoteutuksena sekä erikseen valitulle kohderyhmälle, kuten yrityksen johdolle.

YT-tukipalveluilla organisaation YT-menettelyt hoituvat vastuullisesti

Eezy tuntee suomalaisen työelämän jo yli 30 vuoden kokemuksella. Vaikka YT-menettely ei ole organisaatiossa toivottu asia, on koko YT-prosessi silti mahdollista hoitaa vastuullisesti, niin lähtevästä kuin jatkavastakin henkilöstöstä huolehtien. Mikäli tarvitset organisaatiosi kanssa tukea YT-menettelyissä, ota meihin yhteyttä niin katsotaan, miten voisimme olla teille parhaiten avuksi.

Kysy lisää

Mikko Innanen

Mikko Innanen
Liiketoimintajohtaja – Tutkimus ja kehitys
+35840 587 2923

Lähetä viesti